今日からついに、刀根(とね)柿と清田柿の収穫が始まりました!
この二種類の収穫は量が少ないので二日程でおわります。
写真はとれたてほやほやの刀根柿です。
おいしそうに熟れてくれているけど、今は渋すぎて、まったく食べられません。
これから渋を抜く作業を丁寧に行って、
来週にやっとおいしく食べてもられるようになります☆
来週がまちどうしいですね!ちなみに大衆も味見をしましたが、
甘くて美味しかったです!
Today, we started to harvest Tone and Kiyota persimmons.
The picture on the top is Tone persimmon that I picked today.
It looks yummy but you can’t eat at the moment because of the astringency.
I have to remove the astringency of them before we eat.
It will take about 4days. I am looking forward to eat it!
By the way I tasted Taisyu persimmon the other day and it was sweet and delicious!
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