Harvest!  収穫スタート!

今日からついに、刀根(とね)柿と清田柿の収穫が始まりました!

この二種類の収穫は量が少ないので二日程でおわります。

写真はとれたてほやほやの刀根柿です。

おいしそうに熟れてくれているけど、今は渋すぎて、まったく食べられません。

これから渋を抜く作業を丁寧に行って、

来週にやっとおいしく食べてもられるようになります☆

来週がまちどうしいですね!ちなみに大衆も味見をしましたが、

甘くて美味しかったです!

 

Today, we started to harvest Tone and Kiyota persimmons.

The picture on the top is Tone persimmon that I picked today.

It looks yummy but you can’t eat at the moment because of the astringency.

I have to remove the astringency of them before we eat.

It will take about 4days. I am looking forward to eat it!

By the way I tasted Taisyu persimmon the other day and it was sweet and delicious!